Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Αλ. Πατέλης: Εγκρίνει και… επαυξάνει

0 2

Υπέρμαχος της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και των όρων της για το… καλό της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μιλώντας τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό και απαντώντας σε ερώτηση για τις κλειστές «κάνουλες» των τραπεζών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, έφθασε στο σημείο να συνδέσει την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings με το άνοιγμα της χρηματοδότησης της οικονομίας.

Πέραν του λάθους στο οποίο υπέπεσε ο κ. Πατέλης αποκαλώντας την Πειραιώς ως τη «μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα» -οικονομολόγος είναι, ισολογισμούς δεν διαβάζει;- θα σημειώσω ακόμη το εξής, που μπορεί να το λησμονεί ο πρωθυπουργικός σύμβουλος: Τα ίδια κεφάλαια μιας τράπεζας, δεν έχουν σχέση με το δανεισμό των τραπεζών προς την οικονομία. Διαφορετικά οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες που δεν έχουν τα προβλήματα της Πειραιώς θα ήταν πιο γενναιόδωρες και θα έδιναν δάνεια.

Εκτός κι αν ο κ. Πατέλης υπαινίσσεται κάτι άλλο που δεν γνωρίζουν οι εποπτικές αρχές. Ότι, δηλαδή, και οι άλλες συστημικές τράπεζες έχουν προβλήματα ιδίων κεφαλαίων. Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει, ας σκέφτεται καλύτερα, τι δηλώνει…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More