Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Έχασαν τη μπάλα…

0 1

Άλλο και αυτό, που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει «χάσει τη μπάλα» στο μέτωπο της οικονομίας.

Μαθαίνω ότι οι εκπρόσωποι των εταιριών που διαχειρίζονται Κόκκινα Δάνεια (servicers) κατά τη συνάντηση που είχαν με τους Θεσμούς ζήτησαν να πιεστεί η κυβέρνηση για να αλλάξει η νομοθεσία που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους και διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι εταιριών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης λαμβάνουν τις αποζημιώσεις τους για καταγγελία σύμβασης εργασίας, τους οφειλόμενους μισθούς, τις αποζημιώσεις μη ληφθείσας αδείας και τα επιδόματα εορτών και άδειας.

Αυτό για να σας το κάνω «πιο λιανά» σημαίνει ότι οι servicers προκαλούν και την κυβέρνηση, η οποία θεσμοθέτησε ένα πάγιο αίτημα των εργαζόμενων σε εταιρίες που υπήχθησαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Ουσιαστικά οι servicers ζητούν να μην περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις προς το προσωπικό στα προαφαιρούμενα του εκπλειστηριάσματος, όπως τα υπόλοιπα έξοδα της ειδικής διαχείρισης. Δηλαδή απαιτούν να εισπράττουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σήμερα στους εργαζόμενους για λογαριασμό τους.

Κανείς από την αντιπολίτευση, δεν το «πήρε χαμπάρι»;

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More