Chipita: «Επανάσταση» στην παραγωγή – Αυγά από συστήματα εκτροφής χωρίς κλουβιά
Μια ακόμα φιλική προς το ζωικό περιβάλλον και δεσμευτική προς την ποιότητα των προϊόντων της κίνηση προχωρά για το 2019 η Chipita.
Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων, με στόχο τη διασφάλιση βελτιωμένης ευζωίας για τα ζώα στις αλυσίδες εφοδιασμού της, προχωρά σε προμήθεια αυγών και προϊόντων αυγού αποκλειστικά από συστήματα εκτροφής χωρίς κλουβιά, για όλες τις μονάδες και γραμμές παραγωγής της, σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται.
Εξάλλου, ήδη από την ίδρυσή της, πριν από 46 χρόνια, η εταιρία ακολουθεί μια βιώσιμη περιβαλλοντική πολιτική με κύριο μέλημα να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, εφαρμόζει αυστηρότατα συστήματα ελέγχου, πιστοποιημένα από αξιόπιστους παγκόσμιους οργανισμούς και επιλέγει υπεύθυνες μεθόδους παραγωγής και προμηθευτές που ασπάζονται τις ίδιες αρχές υπευθυνότητας.
Πιο συγκεκριμένα, η Chipita έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της και έχει επιτύχει, από το 2006 την απουσία τεχνητών χρωμάτων από όλα της τα προϊόντα, από το 2007 την απουσία από αυτά trans λιπαρών, ενώ από το 2014 διαθέτει κρουασάν χωρίς συντηρητικά.
Την ίδια στιγμή, φροντίζει να ελέγχει και το κοινωνικό αποτύπωμα των προμηθευτών της, επιλέγοντας προμηθεύτριες εταιρείες που διαθέτουν πιστοποίηση UTZ, δηλαδή εφαρμόζουν πρακτικές που απαγορεύουν την παιδική εργασία, την εξαναγκαστική εργασία (δουλεία) και τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας.