fbpx

Διχασμός και εξαθλίωση…

86

Η χώρα μας βρίσκεται σε υγειονομικη και οικονομική κρίση. Χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν λόγω του παρατεταμένου lockdown. Καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν είχε, τόσο μεγάλο χρονικά και τόσο αναποτελεσματικό υγειονομικά, lockdown.

Παρότι οι άνθρωποι του ΕΣΥ έκαναν τα πάντα με βάση τις δυνατότητες τους, η κυβέρνηση τους άφησε χωρίς νέες προσλήψεις με αποτέλεσμα τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας, που κάποιες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να κάνει το πιο ανήθικο πράγμα που μπορούσε. Λόγω της πλήρους αδυναμίας της να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και λόγω της προσωρινής έγκρισης που έχουν λάβει τα εμβόλια, αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν πάει λόγω φόβου να κάνουν εμβόλιο. Σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες ο φόβος αντιμετωπίζεται με εξήγηση. Όχι με διχασμό.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μας αντιμετωπίζει ως υπηκόους και όχι ως πολίτες, άρα θεωρεί εξ αρχής ότι, ακόμη και να εξηγήσει, η ανόητη πλέμπα δεν θα καταλάβει, ακόμη και αν προσπαθήσει να πείσει, θα αποτύχει. Οπότε επιλέγει αυτό που ξέρει. Επιβολή και αυταρχισμό. Βεβαίως με οικονομικό κόστος (για μας, αυτοί τρώνε και τις… κάσες τώρα).

Επιβάλει μέτρα που κανένας δεν ζήτησε (ούτε μαγαζιά, ούτε θέατρα, ούτε κινηματογράφοι) και στερεί στην ουσία σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν, το δικαίωμα να ζουν.

Βέβαια κανένας από τους εμβολιασμένους δεν ζήτησε ποτέ προνόμια. Όλοι όσοι κάναμε ή θα κάνουμε το εμβόλιο δεν ζητήσαμε ποτέ τον αποκλεισμό συμπολιτών μας ούτε το να πρέπει να πληρώνουν λεφτά για rapid ή pcr test.

Γιατί να το κάνουμε άλλωστε; Σύμφωνα με τις μελέτες, αν νοσήσουμε, ακριβώς επειδή έχουμε εμβολιαστεί, θα το περάσουμε ήπια και ανεπαίσθητα, οπότε δεν κινδυνεύουμε. Εξάλλου ποτέ στην ιστορία για μια ασθένεια δεν εμβολιάζονται όλοι. Σε πολλές, δε, περιπτώσεις ο εμβολιασμός του συνόλου μπορεί να παίρνει χρόνια.

Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση να επιλέξει κάτι που κανένας δεν ζήτησε επίσημα, κανένας δεν θα κινδυνεύσει αν δεν γίνει και σίγουρα θα αναγκάσει ανθρώπους να φοβηθούν περισσότερο ή να εξοργιστούν; Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Γιατί αυτό κάνουν οι άνθρωποι, όταν δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία είναι απαιτητικό πολίτευμα. Απαιτεί να είσαι πολίτης και να σέβεσαι τον συμπολίτη, άρα να μην έχεις υπηκόους. Απαιτεί ακόμη να μην βάζεις απέναντι ανθρώπους που φοβούνται, να μην παίρνεις μέτρα περιστολής των δικαιωμάτων τους χωρίς λόγο και να μην καλλιεργείς τον φόβο, αλλά την γνώση. Με βάση αυτά τα μέτρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στη Δημοκρατία.

Από το FB του δικηγόρου Χαράλαμπου Χριστόπουλου

1 Σχόλιο
  1. Νίκος λέει

    Ναι αλλά αν δεν εμβολιαστείς είσαι ψεκασμένος η αντιεμβολιαστής η ακόμα μπορεί και να ανήκεις στην αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να φοβάται; Γιατί στην τελική προς το παρών το εμβόλιο το επιλέγεις. Για να νοσήσεις λες πρέπει να μολυνθείς απο κάποιον και αν κολλήσεις.

    Ευτυχώς τουλάχιστον η οικονομία έχει ορθοποδήσει και μάλιστα θα δούμε άνευ προηγουμένου ανάπτυξη. Και πιστεύω έναν ακόμα εγκλεισμό τον βαστάει η οικονομία μας. Όλα μέλι γάλα. Το μόνο ζητηματάκι είναι να εμβολιαστούν όλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More