fbpx

Δημοσκοπήσεις: Αναγκάστηκαν να ανακαλύψουν τη φθορά Μητσοτάκη

0 212

Στο κυβερνητικό επιτελείο πανηγύριζαν προκαταβολικά για την εικόνα που θα αποτυπωνόταν στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με διαρροές για αμελητέα υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και πενιχρά οφέλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η δημοσιοποίηση των πρώτων ερευνών ήρθαν, όχι για να τους διαψεύσουν ακριβώς, αλλά σίγουρα για να αναδείξουν την αρχή αναδιάταξης στο πολιτικό σκηνικό. Αναδιάταξη, που το σημαντικότερο αποτύπωμα της και το πραγματικό εύρος της θα φανούν στο εγγύς μέλλον.

Από το Μαξίμου μεταδιδόταν τις προηγούμενες ημέρες η σιγουριά πως οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη και την επιβεβαίωση πως χιλιάδες κινητά είναι στο μικροσκόπιο της πρωθυπουργικής ΕΥΠ, θα έδειχναν πως ο αέρας υπεροχής της Ν.Δ. δεν θα είχε ξεφουσκώσει παρά ελάχιστα. Και χωρίς να είναι σαφές για ποιες  εταιρείες θα δημοσιοποιούσαν έρευνες τους αλλά ούτε και το χρονικό διάστημα διενέργειας των δημοσκοποιήσεων, άρχισε το αλαζονικό ρουλεμάν στα γνωστά ΜΜΕ.

Η πρώτη «κρυάδα» ήρθε από την GPO, που έδειξαν ότι η «ανεπαίσθητη φθορά» είναι της τάξης του 1,3 %, φέρνοντας τη Νέα Δημοκρατία από το 33,1% του περασμένου Ιουλίου στο 31,4%, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ενίσχυσαν σημαντικά τα ποσοστά τους (0,9% και μια μονάδα αντίστοιχα). Η εικόνα της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος ήταν καλύτερη για την κυβέρνηση, καθώς και εκεί υπάρχει πτώση που δεν είναι αμελητέα αλλά είναι μικρότερη της μονάδας, με παράλληλη αύξηση των ποσοστών για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Τα μηνύματα από διάφορες πλευρές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σαφή αν και βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο «αποστολής» τους. Από την κοινωνία, κατ’ αρχάς, που επιβεβαιώνεται πως είναι ενοχλημένη τόσο από την υπόθεση αυτή καθεαυτή των υποκλοπών όσο και από τους χειρισμούς «διόρθωσης» της. Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι κλονισμένη αφού διαπιστώνουν και με τη βούλα πως ο πρωθυπουργός ψεύδεται προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από το «δεν είχα γνώση» και για όλα έφταιγαν ο Κοντολέων και ο Δημητριάδης. Και δείχνουν την «Κίτρινη Κάρτα» όπως τιτλοφορούνται τα Νέα στο πρωτοσέλιδο με τη δημοσκόπηση, απηχώντας σε μεγάλο βαθμό και την νέα πραγματικότητα στις σχέσεις Μαξίμου-Μαρινάκη επιβεβαιώνοντας πως ο ισχυρός άνδρας (και) των media ανήκει σε αυτούς που ενοχλήθηκαν από την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα που παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον και την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει σε δύσκολες περιπτώσεις, το περιβόητο crisis management για το οποίο κάποτε υπερηφανεύονταν και στην Ντάουνιγκ Στρητ. Πλέον είναι φανερό πως βρίσκεται σε… βέρτιγκο, παρασύροντας και φίλια μέσα με λανθασμένες και ελλιπείς πληροφορίες κυριαρχούμενο από αμηχανία και απόσειση ευθυνών. Και είμαστε μόλις στην αρχή του ξηλώματος στο πουλόβερ…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More