Ε. Τσακαλώτος: Η Στρατηγική της Αντίστασης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

0 5

Καυστικός, με ευθεία κριτική απέναντι στην κυβέρνηση τοποθετήθηκε στην δευτερολογία του στη συζήτησε στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ωμή γλώσσα της εξουσίας η οποία δεν αλλάζει κατεύθυνση μπροστά στις αντιξοότητες μέσα στις οποίες ζουν οι πολίτες εξαιτίας της πανδημίας. Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για την ανάγκη η Αριστερά να επιμείνει στην Στρατηική της Αντίστασης.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Στη συζήτηση για το προϋπολογισμό το πιο σημαντικό δεν ήταν ούτε τα ψέματα και οι ανακρίβειες της κυβέρνησης, ούτε η αδυναμία ουσιαστικής εμπλοκής της στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης

Το πιο σημαντικό είναι ότι και ακόμα και σε αυτή την κρίση δεν πήρατε το μάθημα για το πόσο αξιολογεί ο κόσμος, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, την υγεία.

Αλλά ακόμα σοβαρότερο θέμα αποτελεί η στάση σας απέναντι στο μέλλον. Δεν πήρατε την ευκαιρία για να αλλάξετε κατεύθυνση.

Ο Πισσαρίδης δεν λέει σχεδόν τίποτα για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θεωρεί ότι τις ανισότητες θα τις αντιμετωπίσουμε με μια άλλη επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους.

 Ότι δεν χρειάζεται να στηρίξουμε για παράδειγμα τις γυναίκες που εργάζονται στη φροντίδα.

Που προτείνει φιλελευθεροποίηση στο συνταξιοδοτικό και στην αγορά εργασίας.

Και ότι αναθέτουμε στον  ιδιωτικός τομέα να μας γράψει τις προτεραιότητες για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και όταν ακούω τους βουλευτές της ΝΔ να προσπαθούν να υπερασπιστούν όλα αυτά, ακούω την ωμή γλώσσα της εξουσίας. Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα γιατί αυτή είναι ζωή, γιατί δεν το επιτρέπουν οι χρηματαγορές, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό παράδειγμα παγκοσμίως – όλα αυτά τα ακούμε εκατοντάδες χρόνια.

Το μήνυμα είναι καθίστε στα αυγά σας. Μην διακινδυνεύετε τίποτα. Μην ψάχνετε για ριζοσπαστικές λύσεις. Ο κόσμος που ζούμε είναι ο καλύτερος δυνατός κόσμος όχι τέλειος αλλά ο καλύτερος.

Είναι η Στρατηγική της Επιβίωσης. Να βρεις μόνος σου μια δουλειά. Να κάνεις ότι καλύτερο για την οικογένειά σου.

Η Αριστερά θα επιμείνει στην Στρατηγική της Αντίστασης.

Δεν θα δεχτούμε ότι το σύστημα δεν αλλάζει, ότι πάντα ένας χρηματιστής θα αξιολογείται περισσότερο από κάποια που δουλεύει στην υγεία.

Δεν θα πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν θεσμοί υπέρ της ισότητας, στο κέντρο της πολιτικής μας θα είναι πάντα η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη.

Γιατί υπάρχει και η στρατηγική της αντίστασης που διεκδικεί έναν καλύτερο κόσμο, με δημιουργικές προτάσεις.

Και καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να σχηματίσουμε από κοινού μια κοινωνική πλειοψηφία που στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί  και  σε μια πολιτική πλειοψηφία στο που δεν θα δέχεται τη στρατηγική της επιβίωσης και την ωμή γλώσσα της εξουσίας.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More