fbpx

Ένωση Δικαστών: Υποχείριο του Μητσοτάκη! Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα

0 199

Με μία ανακοίνωση που ξεπερνάει τα εσκαμμένα και πλέον αναδεικνύει το πρόβλημα Δικαιοσύνης το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ σε όλα τα θέατρα της χώρας παιζόταν το έργο «βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος», όχι απλώς υπερασπίζεται την απόφαση να κυκλοφορεί ελεύθερος ο βιαστής, αλλά επιτίθεται και στα κόμματα, λέγοντας πως αυτά τροφοδοτούν τις αντιδράσεις.

Αν μη τι άλλο, η χυδαία ανακοίνωση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δείχνει πως η ΕΔΕ δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από υποχείριο του Κ. Μητσοτάκη.

Και αν αυτή είναι η Δικαιοσύνη και οι εκπρόσωποί της, άντε μετά ο φουκαράς ο πολίτης να βρει άκρη.

Καταπέλτης κατά της απαράδεκτης ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι σε σχόλιο του ο Εφέτης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του ΔΣ, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σεβαστίδης, η «χθεσινή ανακοίνωση είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση» που φτάνει στα «ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας». Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Σεβαστίδης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετατρέπεται σε «συνδικαλιστικό βραχίονα πολιτικού χώρου» υπονοώντας προφανώς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο κ. Σεβαστίδης παραθέτει τη στάση που κράτησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης επιτίθετο στους δικαστές που εξέδωσαν το απαλλακτικό βούλευμα για τη Novartis, όταν δεν τόλμησαν να τον κατονομάσουν καν.

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο του κ. Σεβαστίδη:

«H χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από τη στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της ένωσης. Σήμερα ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση. Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχείο. Δεν μιλάει με μισόλογα αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια βδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».

Τι αναφέρεται στην προκλητική ανακοίνωση της ΕΔΕ:

«Σχετικά με τη συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών – Ωμή και υποκινούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης σε εκκρεμή υπόθεση μετά την έκδοση απόφασης σε πρώτο βαθμό

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημόσια και ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ για πολιτικές σκοπιμότητες προσβολή και διαπόμπευση της προσωπικότητας της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, καθώς και των υπολοίπων Δικαστών της Συνθέσεως, που επί σειρά ετών κοσμούν την Ελληνική Δικαιοσύνη με την εξαίρετη νομική τους κατάρτιση, το ακέραιο ήθος και την ευσυνειδησία τους και οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο κατ’ εξακολούθηση συκοφαντικών επιθέσεων, που συνοδεύονται από έμμεσες προτροπές ακόμη και τέλεσης πράξεων βίας σε βάρος τους.

Στο Κράτος Δικαίου οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση ορίζονται στη διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και κρίνονται από το Δικαστήριο με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τη θεμελιώδη αρχή της ηθικής απόδειξης και την ελεύθερη συνείδηση των Δικαστών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα λαϊκά Δικαστήρια, που δυστυχώς είχε προβλέψει πως θα “στηθούν”, άγεται στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής, ενέχει πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες και είναι ξεκάθαρα ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ απ’ αυτούς που δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς και η απαξίωση αυτών (θεσμών) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους, απ’ αυτούς που κινούνται στην κινηματική λογική παρελθόντων ετών, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την πόλωση και το διχασμό, απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας ακόμα κρατικός μηχανισμός ενταγμένος στους σχεδιασμούς τους και ότι με την απειλή της δημόσιας διαπόμπευσης προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε πλατείες και σε δημόσιους χώρους θεαμάτων θα εκβιάσουν τις αποφάσεις της προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά την έκδοση της απόφασης του Μ.Ο.Δ. και θα χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποφασίζει σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Έτσι αντιλαμβάνονται όλα αυτά τα κέντρα την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει, δημόσια, στοχευμένη και εκβιαστική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, μετά την έκδοση της απόφασης σε πρώτο βαθμό, και θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αποτροπή της θεσμικής αυτής εκτροπής, την προστασία Προσωπικοτήτων της Δικαιοσύνης έναντι εξακολουθητικών συκοφαντικών δυσφημίσεων και τη διαφύλαξη των αρχών του Κράτους Δικαίου.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός των εκπροσώπων της δεν θα περάσει.

Καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν θέση και να καταδικάσουν τα παραπάνω πρωτοφανή φαινόμενα για την ευνομούμενη πολιτεία μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More