fbpx

Επιτελικές… μαϊμουδιές: Μπάζει από παντού το εμβολιαστικό πρόγραμμα

0 104

Το νέο κρούσμα έρχεται να επιβεβαιώσει τις «τρύπες» που υπάρχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και τους πλημμελείς ελέγχους του υπουργείου και των αρμόδιων φορέων στη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού. Παράλληλα καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα χιλιάδων Ελλήνων απέναντι στο μόνο «όπλο» κατά του κορωνοϊού, καθώς στους χιλιάδες «αρνητές» ή προβληματισμένους για το αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο, προστίθενται κι αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις «τρύπες» του συστήματος και να κερδίσουν είτε την εξαίρεση από το εμβόλιο -όχι όμως και τα προνόμια των εμβλιασμένων- είτε τον «εμβολιασμό στα χαρτιά».

Όσο η κυβέρνηση και οι επιστήμονες δεν μπορούν να πείσουν το σύνολο των πολιτών για τα ευεργετήματα από τον εμβολιασμό κατά του Covid αλλά και για τη διασφάλιση της υγείας τους απέναντι στις θανατηφόρες παρενέργειες των σκευασμάτων, θα συμβαίνουν περιστατικά σαν αυτό του Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Αλήθεια», που επιβεβαίωσε και το υπουργείο Υγείας, σε τουλάχιστον 44 περιπτώσεις εκδόθηκαν πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού σε πολίτες που δεν πραγματοποίησαν τις δόσεις. Πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο ξια υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ ο νέος υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης προανήγγειλε νέο νόμο αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου, στο οποίο θα περιέχονται η δικλείδα της οριστικής απόλυσης του αυτουργού αλλά και βαρύτατα πρόστιμα για όσους μπαίνουν στη διαδικασία της «συναλλαγής» για να… κερδίσουν το ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εκ του αποτελέσματος ξαναβρίσκονται στο μικροσκόπιο και όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, από το «μπάχαλο» των πρώτων μηνών με την προτεραιοποίηση των δικαιούχων μέχρι το μέτρο της υποχρεωτικότητας ανά κλάδους. Παρότι τα εμβόλια αποδείχθηκαν ως η πιο ασφαλής επιλογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν τετοια η διαχείριση τους από την κυβέρνηση, τόσο επικοινωνιακά όσο και λειτουργικά, που επηρέασε αρνητικά και στο να «τρέξει» το πρόγραμμα και στο να τα αποδεχθεί ο κόσμος.

Όπως λένε υγειονομικοί φορείς, έλεγχοι πρέπει να γίνουν και στις λίστες εξαιρέσεων εμβολιασμού από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς υπάρχουν πιθανότητες αυτές οι λίστες να κρύβουν μεγαλύτερες «τρύπες» από τα περιστατικά «μαϊμού» εμβολιασμών που σημειώνονται σποραδικά κυρίως σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More