Mediterra Winery: Ο Δ. Κοντομηνάς επενδύει στο καλό κρασί

0 139

Με παρουσία σε 25 χώρες του κόσμου, πλήθος διεθνών βραβείων και διακρίσεων, η οινοποιητική εταιρεία Mediterra είναι από τις σημαντικότερες και πρωτοπόρες οινοποιίες της Ελλάδος, συμφερόντων του πολύπλευρου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά που είναι λάτρης του ποιοτικού κρασιού.

 krasia.Mediterra.Winery

Με παρουσία σε 25 χώρες του κόσμου, πλήθος διεθνών βραβείων και διακρίσεων, η οινοποιητική εταιρεία Mediterra είναι από τις σημαντικότερες και πρωτοπόρες οινοποιίες της Ελλάδος, συμφερόντων του πολύπλευρου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά που είναι λάτρης του ποιοτικού κρασιού.

Γράφει: Νατάσα Σπαντιδάκη

Η Mediterra Οινοποιητική – Creta Olympias Α.Ε. ιδρύθηκε το 1973 στον οικισμό Κουνάβοι του δήμου Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών υψηλής ποιότητας από γηγενείς και ξένες ποικιλίες.

Σε χρονιά ορόσημο για την πορεία της αναδείχθηκε το 2005, όπου εντάχθηκε στον όμιλο ΔΕΜΚΟ και τα  ηνία ανέλαβε ο χαρισματικός επιχειρηματίας και παθιασμένος φίλος του κρασιού, Δημήτρης Κοντομηνας. Με την αλλαγή αυτή, η Creta Olympias γύρισε σελίδα, μπήκε σε μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης με στόχο την κατάταξη της ανάμεσα στις πιο σημαντικές οινικές δυνάμεις της χώρας.

gouravas-Mediterra.WineryΟ γενικός διευθυντής της Mediterra Winery, Δημήτρης Γκουράβας μίλησε στην εκπομπή Face Control: «Η Κρήτη αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του Μεσογειακής διατροφής και του Μεσογειακού τρόπου ζωής.

Έχοντας σαν αφετηρία την Κρήτη η εταιρία επικεντρώνεται στη διεθνή αναγνώριση των αυτοχθόνων ποικιλιών σταφυλιού, στην ανάδειξη του δυναμικού των διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στο terroir της Κρήτης καθώς και στην εφαρμογή της εξειδικευμένης και πολύχρονης εμπειρίας της και εκτός Κρήτης.»

Εντυπωσιακή ανάπτυξη εν μέσω ύφεσης

«Το 2012 η Mediterra αύξησε τις πωλήσεις κατά 40% ενώ το 2013 «τρέχει» με 30% έως τώρα» επισημαίνει ο κ. Γκουράβας και συμπληρώνει «Ο κύκλος εργασιών πέρυσι προσέγγισε τα 3 εκατ. και φιλοδοξούμε σε 4-5 χρόνια να ξεπεράσουμε σε τζίρο τα 7 εκατ.» και καταλήγει: « Έχουμε σχεδιάσει προσεχτικά ένα μοντέλο “value for money”, συνδυάζοντας την ποιότητα του κρασιού με την εμφάνιση. Στο packaging έχουμε διεθνή ματιά» .

Στόχος η δεκάδα

«Η στρατηγική μας έχει ως βασικό στόχο να μας κατατάξει στις δέκα πρώτες εταιρείες του οινοποιητικού κλάδου στην Ελλάδα εντός της επόμενης πενταετίας» αποκαλύπτει ο κ.Γκουράβας και εξηγεί το πώς θα επιτευχθεί: «Όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ελλάδα, έχουμε σχέδια για να μπούμε στην αγορά του λιανεμπορίου. Η αγορά των super markets είναι αγορά στόχος για εμάς. Όσον αφορά τις εξαγωγές από τις οποίες προέρχεται το 55% του τζίρου μας, έχουμε βάλει στο μάτι τις αγορές Ρωσίας και Κίνας και βεβαίως επιδιώκουμε την περαιτέρω διείσδυση σε αγορές που έχουμε ήδη παρουσία όπως Αμερική-Καναδά, Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο».

Σήμερα, η εταιρία κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις οινοποιητικές εταιρείες της Κρήτης, διαθέτοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο οινοποιείο, , στην αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Πεζά Ανωτέρας Ποιότητας, και διαθέτει οργανωμένα τμήματα παραγωγής, πωλήσεων, marketing και εξαγωγών.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: MEDITERRA OINOΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.
ΚΛΑΔΟΣ: ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1973
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Κοντομηνάς
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δημήτρης Γκουράβας 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 21
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κεντρικά: 40.2 χλμ Αττικής Οδού 19002 Παιανία
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 6009828
WEB SITE: www.mediterrawines.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More