fbpx

Ποσειδώνια: Κούστας- Μαρινάκης- Προκοπίου τα… έψαλλαν στην κυβέρνηση

0 484

Άνοιξαν τις πύλες τους τα «Ποσειδώνια 2022» με ηχηρές συμμετοχές αλλά και σημαντικές ειδήσεις.  Η τρίαινα του γνωστού θεού από την μυθολογία ανακάτεψε τα λιμνάζοντα νερά και δια στόματος εφοπλιστών με εκατομμυρίων τόνων… βαρύτητα, μιας και οι στόλοι τους μετριόνται σε εκατοντάδες δεξαμενόπλοια και πλοία ξηρού φορτίου, ήρθαν να απογυμνώσουν την κυβερνητική πολιτική, αυτή του υπάκουου και καλού παιδιού, που αντιστρατεύεται ζωτικά, οικονομικά και εθνικά μας συμφέροντα.

Είναι απολύτως κατανοητό μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος που έχουν υποστεί την βάσανο των περικοπών, σε μισθούς και την υπέρμετρη αύξηση του κόστους σε καύσιμα και ύλη πρώτης ανάγκης να διαμαρτύρονται, όμως δεν ήταν μέχρι σήμερα σύνηθες το φαινόμενο ο εφοπλιστικός κόσμος της χώρας να διατυπώνει και αυτός με σκληρό μάλιστα και σαφή τρόπο τις ενστάσεις του. Φαίνεται πως ο κύριος Μητσοτάκης καταφέρνει σταδιακά το… ακατόρθωτο. Να βγάλει και τους… φίλα προσκείμενους στην γαλάζια παράταξη από τα ρούχα τους.

Τι είπαν βαριά ονόματα με ιστορία στον χώρο των εφοπλιστικών οικογενειών την πρώτη μέρα του μεγάλου πανηγυριού της ναυτοσύνης? Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα από αυτά που καταγράφονται ως αποτέλεσμα μιας λανθασμένης στρατηγικής στην υπόθεση του πολέμου της Ουκρανίας και στην απόλυτη ρήξη με τον Ρωσικό παράγοντα. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν και δουλειές και συμφέροντα. Φέρνουν και συνάλλαγμα, δημιουργούν και θέσεις εργασίας αλλά και έχουν πλοία που βρίσκονται στο Ελληνικό νηολόγιο και πλέουν νύχτα και μέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη των υδρόγειων διαδρομών.

Ξέρουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα πως ο πλήρες εκτροχιασμός των Ελληνορωσικών σχέσεων μόνο σε βάρος μας μπορεί να οδηγήσει ενώ παράλληλα είναι σε θέση να αναγνώσουν και τις επιπτώσεις από γεγονότα όπως της κράτησης των δύο Ελληνόκτητων πλοίων από τους φρουρούς της επανάστασης του Ιράν στον Περσικό κόλπο. Οι Κ.Κ. Προκοπίου, Μαρινάκης, Κούστας έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν κάτω από τις γραμμές, ξέρουν καλύτερα και από εμάς το συμφέρον τους αλλά και γνωρίζουν πως οι ήρεμες θάλασσες είναι αυτές που οδηγούν στα κέρδη, στην μεταφορά πολύτιμων φορτίων, στην αύξηση του παραγόμενου ΑΕΠ και στην ενίσχυση των στόλων τους.

Κάθε ένας από αυτούς και πολλοί άλλοι μαζί τους ισχυροί παίχτες της Ελληνικής ναυτοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν χτίσει αυτοκρατορίες και δεν θέλουν αυτές να κλονίζονται εξαιτίας μιας κοντόφθαλμης πολιτικής που απλά εξυπηρετεί τρίτους και όχι τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το να στρέφεις μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, την κοινή γνώμη και το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντί σου, είναι πραγματικά μια πολιτική αποτυχία. Το να εξοργίζεις  όμως και μέχρι τα χτες συνδαιτυμόνες σου είναι ένα ολίσθημα που σίγουρα θα το βρεις μπροστά σου.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More