fbpx

Τι τρέχει με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ;

0 244

Μια ακόμη απόσυρση υποψηφιότητας από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ η τέταρτη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έρχεται να επιβεβαιώσει το μείζον θέμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή τον τρόπο που χειρίζεται η ηγεσία Ανδρουλάκη την κατάρτιση των ψηφοδελτίων με φόντο και τις προεκλογικές-μετεκλογικές εξελίξεις και συνεργασίες.

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά ήτα το τελευταίος που ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του με μια ανάρτηση και αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Στη μικρή μου διαδρομή στην πολιτική, υπηρέτησα την παράταξη μου και τον Πειραιά με πίστη, με αγάπη, με αφοσίωση, με ανιδιοτέλεια. Ήρθα για να δώσω, και όχι για να πάρω. Έμαθα να ζω για την πολιτική, και όχι από την πολιτική. Γνώρισα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που έχτισα σχέσεις βαθιές, ειλικρινείς, προσωπικές. Με χειραψίες ζεστές και βλέμματα καθαρά. Έδωσα τη μάχη του σταυρού το 2019, με μόλις ένα μήνα προετοιμασία, ξέροντας πως δεν περιμένω τίποτα, απλώς για να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με δεκάδες αγνούς αγωνιστές, και κυρίως με αυτήν που μου το ζήτησε, με τη Φώφη Γεννηματά, στον δύσκολο αγώνα που έδινε για να μας κρατήσει όρθιους. Και το πέτυχε.

Από τότε δεν σταμάτησα στιγμή να δίνω καθημερινά τον δικό μου προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα, για το ΠΑΣΟΚ και για τον Πειραιά που τόσο αγαπώ. Δήλωσα την πρόθεση μου να δώσω ξανά τη μάχη του σταυρού, πιστεύοντας βαθιά ότι μπορούσα να προσθέσω, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην κοινή μας προσπάθεια. Ήθελα να το κάνω όπως πάντα, με σεβασμό, με αξιοπρέπεια, με περηφάνια, όπως μου έμαθε η Φώφη Γεννηματά, που με τίμησε με την φιλία της, αλλά και με πολλή δουλειά. Δεν ζήτησα αναγνώριση, ίσως απλώς τον ίδιο σεβασμό που πρόσφερα κι εγώ. Ίσως όμως, σήμερα, κάποια από αυτά να είναι πιο δύσκολα να τα βρεις στη νέα μας “οικογένεια”.

Αποσύρω με λύπη την υποψηφιότητα μου, αλλά και με την ίδια πίστη και αφοσίωση να παραμείνω στρατιώτης της παράταξης. Της χρωστάμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της. Εγώ θα το κάνω”.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία του “παπανδρεϊκού” Γιώργου Πετρουλάκη, ο οποίος πάντως απέφυγε να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με κάποια ανάρτησή του. Ωστόσο ο ορθοπεδικός – χειρουργός Βαγγέλης Γάκης που αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτήρισε “εμπαιγμό” την διαδικασία ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων, που “κατάντησαν εσωκομματικό ανέκδοτο”. Επιτέθηκε μάλιστα στην ηγεσία του κόμματος λέγοντας ότι διέψευσε “με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών” έχοντας “θολό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που συνεχίζει να κυριαρχεί και να απογοητεύει τους προοδευτικούς πολίτες…και συνεχόμενα λάθη, ατολμία, στασιμότητα, εσωστρέφεια, αυτοαναφορικότητα και τακτικισμό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ηλίας Λιβάνης δεν σκοπεύει τελικά να είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνα, ενώ και η αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα που πάντα πολιτευόταν στην Α ΄Αθήνας αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφια, παρά τις πληροφορίες περί του αντιθέτου και ερωτηματικά δημιουργούνται πλέον και για την υποψηφιότητα της γραμματέως εθελοντισμού Κατερίνας Λάσπα εξαιτίας της τρανσφοβικής ανάρτησης της γραμματέως που έμεινε αναπάντητη από την Χαριλάου Τρικούπη.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More