Αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ – ΕΜΠ

Μαρίζα Θεοτοκάτου

28 Νοεμβρίου 2013, 8:46 πμ
Share

Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να αποφασίσουν επί των  προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα, μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Το θετικό κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο πλευρών στα ραντεβού της Τετάρτης δημιιουργεί αισιοδοξία για άρση του αδιεξόδου και άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

Η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών του ΕΚΠΑ που συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας έλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα το Ίδρυμα.

Το καλό κλίμα επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων ΕΚΠΑ Νάνσυ Μιχοπούλου, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης είπεότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στον πρύτανη.

Σε ό,τι αφορά το ΕΜΠ, ο πρύτανης του Ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος δήλωσε ότι «υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση» και πρόσθεσε ότι έλαβε δεσμεύσεις ότι οι λύση αυτή θα βρεθεί.

Σε ερώτηση εάν ο κ.Αρβανιτόπουλος ανέλαβε τη δέσμευση ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη δουλειά του όπως δεσμεύθηκε κατά τη συνάντησή του με τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Σιμόπουλος απάντησε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι αυτονόητη.

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΜΠ, Ράνια Ζάχου, αρκέστηκε πάντως να δηλώσει ότι «ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. Θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε υπόψιν της γενικής μας συνέλευσης».

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές