Πάνω στην έπαρση και την αυταρέσκεια, κάποιοι άνθρωποι -δυστυχώς δεν είναι λίγοι- μπερδεύουν το μπόι τους με τη σκιά τους.
Σε αυτούς ανήκει, δικαιωματικά θα μπορούσα να πω, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, εκτοξεύουν βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα. Και, έως ένα σημαίο, καλά κάνουν.
Από ένα σημείο και μετά, όμως αρχίζουν τα προβλήματα.
«Είδατε πολλά πρωτοσέλιδα να προωθούν το ΠΑΣΟΚ, είδατε πολλούς δημοσιογράφους να κάνουν τη νύχτα μέρα;» αναρωτήθηκε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και συνέχισε:
«Κάποιοι δεν κάνουν δημοσκοπήσεις. Κάνουν χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Και την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός την ημέρα των εθνικών εκλογών, όπως έγινε και στο παρελθόν. Στις τελευταίες εκλογές, κάποιοι “φούσκωναν” τεχνηέντως τον ΣΥΡΙΖΑ για να συσπειρωθεί η Νέα Δημοκρατία. Βολευόταν και ο ένας και ο άλλος. Το αποτέλεσμα ήταν εμείς να πάμε σε εκλογές με το επιχείρημα “θα καταρρεύσετε”! Τελικά κατέρρευσε κάποιος άλλος και όχι εμείς».
Είμαι από τους τελευταίους που θα υπερασπιστώ τους δημοσκόπους.
Αλλά, το να προσπαθεί ο κ. Ανδρουλάκης να ρίξει την ευθύνη για την κατάρρευση του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ στις εφημερίδες, στα κανάλια, στα sites, στους ολιγάρχες («έχετε δει ολιγάρχες να αγόρασαν εφημερίδες και κανάλια για να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ; Όχι. Άρα, ο αγώνας που δίνουμε, είναι παρασκηνιακός, είναι χωρίς εξαρτήσεις») είναι τουλάχιστον αστείο.
Και πριν την επίσημη εμφάνιση του κόμματος Τσίπρα, δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό θα ήταν κοντά στο 17% και όχι 5-6 μονάδες παρακάτω. Επομένως το πρόβλημα δεν είναι όλα όσα υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης.
Επιτέλους, ας το καταλάβει.
Και ακόμη. Επειδή το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει προέλθει από παρθενογένεση, καλό είναι όταν μιλάει για ολιγάρχες και εξαρτήσεις, κανάλια κ.λπ. να προσέχει. Διότι, επειδή δεν είμαστε όλοι… χρυσόψαρα, θυμόμαστε καλά τον μέντορά του, τον αλήστου μνήμης Σημίτη.
Τον πρωθυπουργό που έβλεπε τις μίζες να περνούν, τον αρχιερέα της διαπλοκής…






































