Από οικειοθελής, υποχρεωτική η στήριξη των εφοπλιστών

Γιώτα Καραμπίνη

6 Νοεμβρίου 2012, 8:07 μμ
Share

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας ύψους τουλάχιστον 140.000.000 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα επείγοντα μέτρα έχει περιληφθεί και πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της οικειοθελούς συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας. Στήριξη που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 140.000.000. Από τη διατύπωση αυτή απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής».

Την απάλειψη του όρου «οικειοθελής» είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα δια του εισηγητού του και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές