Δύο εβδομάδες πριν ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν κληθεί να ενημερώσει τη βουλή των κοινοτήτων για την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας, όπως κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν σήμερα τα στοιχεία για τον δανεισμό της χώρας και το δημόσιο χρέος της που για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται 67,9% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού γραφείου στατιστικής (ONS), η κυβέρνηση δανείστηκε 8,6 δισ. λίρες (περί τα 10,6 δισ. ευρώ) τον περασμένο μήνα, ήτοι 2,7 δισ. λίρες περισσότερες από τον Οκτώβριο του 2011.
Ο αριθμός είναι κατά πολύ υψηλότερος των προσδοκιών των αναλυτών που ανέμεναν δανεισμό ύψους 6 δισ. λιρών.
Το βρετανικό δημόσιο χρέος έφτασε το 1,068 τρισεκ. ευρώ, ή το 67,9% του ΑΕΠ της χώρας.
Την 5η Δεκεμβρίου παράλληλα αναμένεται να δημοσιευθούν επικαιροποιημένα στοιχεία από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου (OBR).






































