Σημαντικές ανατροπές έφερε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Γενικής Συνοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Παρά το γεγονός ότι η παράταξη την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ ΜΜΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) διατήρησε άνετα την 1η θέση, καταλαμβάνοντας το 48,04% των εδρών ( 25 έδρες από τις 51 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου) χάνοντας μόλις 1 έδρα σε σχέση με το 2011, η 2η και 3η θέση άλλαξε “ενοίκους”.
Συγκεκριμένα τη 2η θέση καταλαμβάβει η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΕΒΕ), καταλαμβάνοντας ποσοστό 21,4% και 11 έδρες αντί 8 εδρών που κατείχε από το 2011 έως και χθες.
Μετά το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ (2011), τη 2η θέση “μοιραζόταν” η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκείνη που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία (ΔΑΚ ΜΜΕ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ), έχοντας από 8 έδρες η καθεμιά. Αντίθετα, στο φετινό συνέδριο, η παράταξη που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έπεσε στις 6 έδρες (έχασε, δηλαδή, 2 έδρες), κατακτώντας την 4η θέση. Την 3η θέση κατέλαβε η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ (Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), καταλαμβάνοντας τις ίδιες, δηλαδή 9 έδρες όπως και πριν δύο χρόνια (17,9%).
Να σημειωθεί πως η ΓΣΕΒΕΕ έχει στην δύναμή της 58 Τοπικές και 30 Κλαδικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών & Εμπόρων με 140.000 εγγεγραμμένα μέλη (φυσικά πρόσωπα).






































