Διάγγελμα Χριστόφια για μνημόνιο

Κώστας Ψωμιάδης

25 Νοεμβρίου 2012, 8:05 μμ
Share

Εντός της εβδομάδας αναμένεται διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την προσφυγή στο μνημόνιο, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Δημήτρη Χριστόφια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως δεν έχει υπογραφεί συμφωνία με την τρόικα, ενώ σε εκδήλωση τοπικών οργανώσεων στη Λαπήθου-Καραβά ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε «σκληρότατη μάχη» με τους εκπροσώπους των δανειστών για την υπεράσπιση βασικών εργατικών κατακτήσεων, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι τα καταφέρνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια, η αναστολή μέρους της ΑΤΑ είναι προσωρινή, ενώ παραμένει χωρίς περικοπές ο13ος μισθός. Επιπλέον σημείωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την κυριότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου και των πιθανών αποθεμάτων πετρελαίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Χριστόφιας επεσήμανε με νόημα: «Εάν δεν γινόταν η ληστεία των τραπεζών, δεν θα υπήρχε θέμα ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα με τη λήψη κάποιων διαρθρωτικών μέτρων».

Κατήγγειλε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση της αλήθειας, όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για «ερείπια και χάος», τονίζοντας πως η κρίση είναι παγκόσμια και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί πολιτική για την ανάπτυξη. Επεσήμανε επίσης ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «υπάρχουν δυνάμεις, που θέλουν να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες λύσεις».

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές