Εισαγγελική έρευνα και έκκληση για το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ

Γιώτα Καραμπίνη

20 Νοεμβρίου 2013, 6:54 μμ
Share

Εντολή για τη διενέργια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο των Πανεπιστημίων εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Με την εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας καλείται να διερευνήσει εάν παραβιάζεται δικαστική απόφαση. Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο αλλά όχι καταχρηστική γεγονός που επιτρέπει στους απεργούς να επαναπροκηρύσουν απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κάλεσε στο γραφείο της τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, για να συζητήσουν για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Η κ. Κουτζαμάνη, τόνισε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ότι τα ΑΕΙ πρέπει να επαναλειτουργήσουν, υπογραμμίζοντας ότι διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα εφόσον συνεχισθεί το κλείσιμο των πανεπιστημίων, καθώς παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις που έχουν κηρύξει τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων παράνομες.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε και η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, η απεργία σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές