ΕΤΕπ: Δάνεια ύψους 850 εκάτ. στην Ελλάδα

Μηνάς Κωνσταντίνου

14 Νοεμβρίου 2012, 8:01 μμ
Share

“Σήμερα ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν σε σχέση με τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μπορούμε να πούμε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα 850 εκ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων”, ανέφερε ο κ .Κ. Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Ν. Σκαπανιένκο.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουμε δυο προγράμματα τα οποία στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων:

Το ένα πρόγραμμα με την εγγύηση του Υπουργείου Οικονομικών ύψους 440 εκ. ευρώ κι ένα πρόγραμμα πάλι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης με εγγύηση του ΕΣΠΑ ύψους 1 δισ. ευρώ. Αυτά τα δάνεια θα εκταμιευτούν σταδιακά μέχρι και το 2015.

Από το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να γίνει κατορθωτό να εκταμιευθούν 150 εκ. ευρώ.

Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες που θα υπάρξουν εν τω μεταξύ, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των ελληνικών εμπορικών Τραπεζών.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές