Μικτά ήταν τα σημερινά μηνύματα που στάλθηκαν στις Ευρωπαϊκές αγορές και αντίστοιχη η αντίδραση τους. Στο εσωτερικό της Ευρώπης κυριαρχεί η ασάφεια ως προς τις εξελίξεις και τις αποφάσεις για την Ελλάδα και το επερχόμενο Eurogroup. Στα υπάρχοντα σενάρια για το θέμα της Ελλάδας προστίθεται πλέον και το ενδεχόμενο αναβολής και της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου λόγω των Βρετανικών αντιρρήσεων για τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
Από την άλλη πλευρά του Αντλαντικού τα νέα ήταν θετικά όσον αφορά τα μάκρο (ανέλπιστη άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό πενταετίας και αύξηση στα αποθέματα των αμερικανών χονδρεμπόρων) αλλά η ανησυχία για τη διάσταση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ παραμένει.
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,11% στις 270,27 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,03%.
Ο γερμανικός DAX 30 υποχώρησε κατά 0,58% στις 7.163,5 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 3.423,57 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 0,11% στις 5.769,68.
Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,16%, ο ιταλικός FTSEMIB υποχώρησε κατά 0,09%, ενώ ο ελβετικός SMI σημείωσε άνοδο κατά 0,02%.
Μικτά πρόσημα και για τους ρωσικούς δείκτες με τον MICEX στο -0,39% και τον RTS στο +0,03%. Ο τουρκικός ISE100 υποχώρησε κατά 1,14%.




































