Την ικανοποίησή της για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.
«Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού του 2013 αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ικανοποιήθηκε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, πεοσθέτοντας πως μένει να εξεταστεί η τελική μορφή του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν
Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.
Παράλληλα, η τρόικα θα συμβάλει στη συζήτηση για άλλα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν, κυρίως, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ανάγκες μελλοντικής χρηματοδότησης της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Ο’ Κόνορ.
Γερμανία: Η προσπάθεια της Ελλάδας πρέπει να αναγνωριστεί
«Η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ την έλαβε υπόψη της (την ψήφιση του προϋπολογισμού) με μεγάλο σεβασμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ.
Αναφερόμενος και στην έγκριση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος μίλησε για μία «συνολικά μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να αναγνωριστεί», αλλά και η οποία, όπως σημείωσε, «δεν ήρθε και πολύ νωρίς», για να προσθέσει ότι η περαιτέρω διαδικασία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης τώρα, από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.






































