Νέα Υόρκη: Ακόμα χωρίς ρεύμα αλλά με Μαραθώνιο

Γιώτα Καραμπίνη

2 Νοεμβρίου 2012, 6:54 μμ
Share

Αυξάνεται η οργή των κατοίκων στην Νέα Υόρκη και στην ευρύτερη περιοχή καθώς τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Sandy, 570.000 νοικοκυριά ακόμα δεν έχουν ρεύμα, στα υπόλοιπα παργματοποιούνται συνεχείς διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, οι ουρές στα βενζινάδικα είναι ατελείωτες ουρές και την ίδια στιγμή ο δήμαρχος της πόλης επιμένει στην πραγματοποίηση του Μαραθωνίου την Κυριακή.

Τέσσερις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο απολογισμός των θυμάτων του Sandy αυξήθηκε στους 41 νεκρούς στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο τοπικός τύπος κάνει βιτριολικά σχόλια για τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος επιμένει στην πραγματοποίηση του Μαραθώνιου της Νέας Υόρκης την Κυριακή, ενώ χιλιάδες πολίτες παγώνουν, με τα πόδια τους μέσα στο νερό.

“Κατάχρηση ενέργειας” (λογοπαίγνιο με τις εκφράσεις “κατάχρηση εξουσίας” και “κακή χρήση ηλεκτρικής ενέργειας”), ήταν σήμερα ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της New York Post με μια φωτογραφία των γεννητριών που τοποθέτησαν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου.

Παρά την κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων και την ανακοίνωση για τη διανομή ενός εκατομμυρίου γευμάτων στους ευάλωτους πληθυσμούς, η απογοήτευση είναι έντονη στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπως το Στέιτεν Άιλαντ. “Αν αποσπάσουν έστω κι ένα μέλος σωστικού συνεργείου ή έναν αστυνομικό για τον Μαραθώνιο, θα ουρλιάξω”, δήλωσε αγανακτισμένος ο Τζέιμς Όντο, ένας δημοτικός σύμβουλος που εκπροσωπεί το Στέιτεν Άιλαντ. “Οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν πια σπίτι ούτε και καμιά ελπίδα”.

Οι επικρίσεις επικεντρώνονται στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, που αγωνίζονται να επανασυνδέσουν χιλιάδες γραμμές που κόπηκαν από τον άνεμο ή καλύφθηκαν από τα νερά των πλημμυρών. Διότι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό δεν φθάνει στους ουρανοξύστες, λείπει η θέρμανση, και ο υπόγειος σιδηρόδρομος παραμένει σταματημένος στις συνοικίες που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με την Con Edison, τον κύριο τοπικό προμηθευτή, 570.000 νοικοκυριά εξακολουθούν σήμερα να μην έχουν ρεύμα στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, 226.000 από αυτά στο Μανχάταν.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές