Σταϊκούρας: Εντός του έτους το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Μαρίζα Θεοτοκάτου

19 Νοεμβρίου 2013, 4:03 μμ
Share

Έως το τέλος του 2013 θα έχει θεσμοθετηθεί ένα ανεξάρτητο Δημοσιονομικό Συμβούλιο, με βάση τα προβλεπόμενα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο όσο και τη διεθνή πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, τόνισε ο Χ. Σταϊκούρας, σε ομιλία του στη διεθνή συνάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, θα είναι επιφορτισμένο, μεταξύ άλλων, με την αξιολόγηση και τη συμμόρφωση της χώρας με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, το Ελεγκτικό Συνέδριο προβλέπεται να εμπλακεί σημαντικά σ’ αυτό το θεσμικό εγχείρημα μέσω της συμμετοχής του Προέδρου του στην υψηλού επιπέδου ειδική επιτροπή, η οποία θα έχει έναν επιβλέποντα ρόλο στη λειτουργία του Συμβουλίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προωθείται, σε συνεργασία και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων δημοσιονομικής διαχείρισης, μέσω:

– Της επέκτασης του ήδη υπάρχοντος Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Πολιτικής για την παρακολούθηση των δημοσιονομικών μεγεθών της Κεντρικής Διοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

– Της προώθησης του Προγράμματος με τίτλο «Εφαρμογή της Μεταρρύθμισης του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη Γενική Κυβέρνηση», το γνωστό ERP.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές