Πέρασαν 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Από εκείνη τη συγκλονιστική 3η του Σεπτέμβρη του 1974, που ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιγε μια νέα σελίδα στην ελληνική πολιτική ιστορία. Ένας χαρισματικός ηγέτης, με όραμα, πάθος, ιδεολογία, που μπορούσε με μία μόνο λέξη – «Αλλαγή» – να συνεπάρει ολόκληρο λαό.
Και σήμερα, πώς επιλέγει να τιμήσει την ιστορία του το κόμμα; Με μία δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, τόσο ξύλινη και απρόσωπη, που μοιάζει βγαλμένη από δελτίο τύπου δημόσιας υπηρεσίας:
«51 χρόνια μετά, μπορούμε ξανά μαζί να κάνουμε την αλλαγή δυνατή. Χρόνια μας πολλά!»
Αυτό είναι το πολιτικό βάθος της σημερινής ηγεσίας; Αυτή είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα; Ιεροσυλία να επικαλούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου άνθρωποι που δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε στην καρδιά, ούτε στο μυαλό του λαού. Από την ιστορική «Αλλαγή» περάσαμε στη διοικητική διαχείριση του τίποτα.
Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ φυτοζωεί στο 12%. Γι’ αυτό δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Γιατί έχει χάσει την ψυχή του, το θάρρος του, τη φλόγα του. Γιατί από τον τεράστιο Ανδρέα, φτάσαμε στον ελάχιστο Ανδρουλάκη.
Χρόνια Πολλά στο ΠΑΣΟΚ – αλλά όχι έτσι.






































