Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα δει τον Κάμερον

Νίκος Ανδριόπουλος

1 Ιουλίου 2016, 8:08 πμ
Share

Με την Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να ναρκοθετήσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα μέσα από την πολιτική όξυνση με αφορμή τη συμφωνία για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Βρετανία.

Στη Συγγρού επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα της επιβεβαίωσης της ρητορικής τους, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι διώχνει τους επενδυτές αντί να τους προσελκύει. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ΝΔ προέβη σε αλλαγή του προγράμματός του για τη Γηραιά Αλβιώνα, καθώς το Brexit εκ των πραγμάτων τροποποίησε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για να αναχωρήσει για το Λονδίνο στις 4 Ιουλίου, όπου θα συναντηθεί με επενδυτές, επιχειρώντας να ενισχύσει το ευρωπαϊκό και φιλοεπενδυτικό προφίλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η περιπέτεια του Brexit ανάγκασε το γαλάζιο επιτελείο να αλλάξει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του που θα είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θα έβλεπε τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας στην Ντάουνινγκ στριτ, ενώ θα είχε και σύντομο τετ α τετ με τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ωστόσο, η έκρυθμη κατάσταση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα έχει καταστήσει τις πολιτικές επαφές “τοξικές” στη Βρετανία, με τη ΝΔ να θέλει να αποφύγει τυχον κακοτοπιές από το βεβαρυμένο κλίμα για τους Βρετανούς Συντηρητικούς.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές