Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Αίθουσα Σύνταξης

2 Μαρτίου 2017, 4:58 μμ
Share

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη, εξαιτίας διαρροής μεθανίου, σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή του Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, ενώ έξι τραυματίστηκαν και άλλοι 20 κατάφεραν να βγουν χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μετά την έκρηξη κατέρρευσε στοά του ορυχείου. Το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ουκρανίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. Στο ορυχείο εργάζονται συνολικά 172 άνθρωποι αλλά μόνο 34 βρίσκονταν στις στοές τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε εθνικό πένθος και διέταξε την επιθεώρηση όλων των ορυχείων της χώρας.

«Το ορυχείο ήταν σε κακή κατάσταση, στην ίδια που είναι και η ουκρανική οικονομία», δήλωσε ο συνδικαλιστής Μιχαήλο Βόλινετς, διευκρινίζοντας ότι εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει κανένα έργο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες ήταν παλιά.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές