Ο Βελόπουλος και η ΝΔ

Ανδρέας Μαραθιάς

29 Μαΐου 2019, 8:08 πμ
Share

Διχασμένη είναι η ΝΔ για την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κατάφερε να μπει στη ευρωβουλή και τώρα προ-ετοιμάζεται για να κάνει την έκπληξη και την Ελληνική Βουλή ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μια πρώτη κουβέντα έγινε στη πανηγυρική συνεδρίαση των Τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες η Πειραιώς δεν προτίθεται να αφήσει τον Κυριάκο Βελόπουλο να διεισδύσει στην εκλογική της βάση ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και δε σκοπεύει να ασχοληθεί και πολύ μαζί του. Κυριάρχησε μάλιστα η άποψη ότι ο πρόεδρος της Ε.Λ. θα αποδομηθεί από μόνος του τώρα που ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή τα όσα γραφικά λέει στις τηλεοπτικές εκπομπές του. «Εδοξάσθη κρυπτόμενος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την άλλη όπως ο θαυμαστής του «ξανθού γένους» και πωλητής των χειρογράφων του Ιησού και αλοιφών για τη φαλάκρα έχει συμπάθειες στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω του Μακεδονικού. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ πολύ θα τον ήθελαν μέσα στη Βουλή, έχει-δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, προκειμένου με τους δικούς του βουλευτές -ο πρώην πρωθυπουργός υπολογίζει ότι θα έχει υπό τη επιρροή του μια ομάδα 20 βουλευτών περίπου στη νέα ΚΟ της ΝΔ- να έχει μια άτυπη ακροδεξιά ΚΟ που θα πιέζει για διάφορα θέματα και κυρίως στα εθνικά.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές