Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν 400 ασυνόδευτα παιδιά από τη Μόρια

Αίθουσα Σύνταξης

10 Σεπτεμβρίου 2020, 7:12 πμ
Share

Με τρεις πτήσεις μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τη Λέσβο, τα συνολικά 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το κατεστραμμένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η μεταφορά των παιδιών ξεκίνησε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με την πτήση που μετέφερε τα τελευταία 75 προσφυγόπουλα.

Τα παιδιά υποδέχονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προκειμένου να συντονίσουν την μεταφορά σε ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα προσφυγόπουλα διενεργήθηκε τεστ κορωνοϊού, πριν από την αναχώρησή τους από τη Λέσβο και για προληπτικούς λόγους, οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει τα παιδιά. Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές