ΔΕΗ: Κάτω του 5% το ποσοστό του Silchester

Αίθουσα Σύνταξης

10 Σεπτεμβρίου 2020, 7:55 πμ
Share

Κάτω από το 5% έπεσε η συμμετοχή της Silchester στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο χρηματιστήριο η εταιρεία. Συγκεκριμένα η συμμετοχή του βρετανικού fund υποχώρησε στο 4,95%.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στο χρηματιστήριο:

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 8.9.2020 από την εταιρία “Silchester International Investors LLP” (“Silchester”) με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες:

– Silchester International Investors International Value Equity Trust

– Silchester International Investors International Value Equity Group Trust

– Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust

– Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust

– The Calleva Trust

Στις 7.9.2020 η συνολική συμμετοχή των παραπάνω διαμορφώθηκε σε 11.492.509 μετοχές ή 4,95% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ από 9,92% στις 11.12.2019.

Η Silchester έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια από τους πελάτες της για τις επενδύσεις τους και εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν τηρούνται στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.

Η μεταβολή της συμμετοχής της Silchester οφείλεται σε μια σειρά από συναλλαγές σε διάφορες ημερομηνίες.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές