Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι όλα έγιναν καλώς καμωμένα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Το απόγευμα όμως στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA αποφάσισε να εμφανιστεί κατά κάποιο τρόπο μετανιωμένος για τη ποδηλατάδα και τη φωτογράφιση τη Πάρνηθα χωρίς μάσκα, κάνοντας λόγο για μια στιγμή…ανεμελιάς! (Σ.σ. Κατά το λεξικό “ανέμελος” είναι αυτός που δεν έχει ανησυχίες, έγνοιες, προβλήματα δηλαδή ο ίδιος ο Μητσοτάκης!)
Προφανώς ο πρωθυπουργός τα έκανε ακόμη χειρότερα, καθώς στα social media και η κοινή γνώμη ευρύτερα έστησαν πάρτι για τον “ανέμελο” και όλοι εν πάση περιπτώσει κατάλαβαν ότι η τηλεοπτική συνέντευξη δόθηκε για την ανάγκη “διόρθωσης” της εικόνας της Πάρνηθας γιατί το Μαξίμου, προφανώς με βάση έρευνες που διεξάγει σχεδόν καθημερινά μέτρησε το πολιτικό κόστος.
Γι΄αυτό και ως αντιπερισπασμό το κυβερνών κόμμα αποφάσισε τα τελευταία 24ωρα να κάνει πρώτο θέμα στην…αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την δήθεν “μετακόμιση” του Αλ. Τσίπρα από την Κυψέλη στα “ξωτικά” Λεγραινά.
“Η «ανεμελιά» του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας “Τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια, ωστόσο υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την πανδημία εκτός ελέγχου και τις ανθρώπινες απώλειες να είναι σχεδόν τριψήφιες καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στη σημερινή συνέντευξη – απολογία”.
Κατα το ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός “για ακόμα μία φορά κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες για «στιγμές ανεμελιάς» για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες” υπογράμμισε ωστόσο ότι “ακόμα και έτσι όμως, δεν κρύβονται οι παραδοχές του:
1. ότι δεν προετοίμασε τη χώρα για το δεύτερο κύμα γιατί επαναπαύτηκε,
2. ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα,
3. ότι υπάρχει «υποσύστημα» καταγραφής του ΕΟΔΥ,
4. ότι μπορεί να υπάρχει χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος”
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ αναφέρει ότι “Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και η γενικευμένη ανέχεια και ανασφάλεια του λαού, δεν είναι προϊόν ούτε “λάθους” ούτε “αβλεψίας”, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής. Ήταν και συνεχίζει να είναι αποτέλεσμα της πολιτικής, που θυσιάζει τις ανάγκες και την υγεία του λαού στο βωμό της οικονομίας του κέρδους και αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν και νέες αναδιαρθρώσεις σε βάρος του λαού και των εργαζομένων”.
“Απόψε ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα” επισημαίνει η Ελληνική Λύση και προσθέτει “Για την υγειονομική κρίση στην Β. Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι ουδείς του είχε προτείνει μέτρα για το δεύτερο κύμα, όταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από τον Μάιο φώναζε για μαζικά δωρεάν τεστ και για νέες ΜΕΘ”.






































