Κατά της παράτασης του ελληνικού προγράμματος και της πρότασης για διαγραφή χρεών, τάχθηκε και ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.
«Τα μέτρα στην Ελλάδα δεν έχουν λύσει προς το παρόν το πρόβλημα χρέους. Ακριβώς το αντίθετο, το χρέος πρακτικά αυξάνεται» δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίκο.
«Δεν είμαστε θετικοί να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ούτε για νέα διαγραφή χρέους» δήλωσε ο κ. Φίκο, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να είμαι ο ακραίος πολιτικός που θα διώξει κάποιον από κάπου»
Μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας χαρακτήρισε απαράδεκτο το αίτημα της Ελλάδας για νέα στήριξη χωρίς να εκπληρώνει η ίδια η χώρα τις υποχρεώσεις της και αποσαφήνισε ότι η Σλοβακία δεν θα συμμετέχει σε νέα χρηματοδότηση.






































