Η γερμανική κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτήσει την εγχώρια κρατική τράπεζα KfW Bankengruppe να εξαγοράσει μέρος των γαλλικών μετοχών στην EADS απευθείας από το γαλλικό δημόσιο, όπως επισημαίνει η Handelsblatt.
Ως συνέπεια, η KfW Bankengruppe θα εξαγοράσει λιγότερες μετοχές της EADS από τη Daimler, η οποία κατέχει το 15% της EADS που θέλει να πουλήσει, αναφέρει η εφημερίδα.
Την Τρίτη, η Handelsblatt μετέδωσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία διαπραγματεύονται μια συμφωνία ώστε να αποκτήσουν και οι δύο ποσοστό 12% στην EADS, με την Ισπανία να διατηρεί το δικό της 5,5%.
Η γερμανική κρατική τράπεζα θα αγοράσει τώρα μετοχές της EADS απευθείας από τη Γαλλία, προκειμένου να μειώσει τη γαλλική συμμετοχή στην EADS στο 12% από το 15%, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
Ως αποτέλεσμα, η Daimler θα πρέπει να πουλήσει έναν μεγάλο αριθμό των μετοχών της EADS στην ελεύθερη αγορά, αναφέρει η εφημερίδα.






































