Προς επικύρωση η προσφορά ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ – Egis για την Εγνατία

Μαρία Μπακοπούλου

26 Αυγούστου 2021, 10:26 πμ
Share

Προς επικύρωση η προσφορά ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ – Egis για την Εγνατία

H τελευταία πράξη για τον διαγωνισμό της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αναμένεται να «παιχθεί σήμερα μετά την σύγκληση του ΔΣ για την επικύρωση της προσφοράς της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, μετά από και από ζήτηση της βελτιωμένης προσφοράς μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η προσφορά της κοινοπραξίας προσεγγίζει τα 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 20% πάνω από την επίσημη αποτίμηση από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η αποτίμηση κατέληγε ποσό 1,2 δισ. ευρώ για τον βασικό άξονα της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κήποι Έβρου) και τρεις κάθετους άξονες αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας μήκους 657 χιλιομέτρων και ο μεγαλύτερος ενιαίος δρόμος στην Ευρώπη, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή τριών κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού (Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα – Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη – Προμαχώνα).

Η δε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει τεχνογνωσία πάνω στο κομμάτι, καθώς διαθέτει επίσης το 100% της Νέας Οδού (Ιονία Οδός και τμήμα Αθήνα – Λαμία) και το 100% της Κεντρικής Οδού (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας και Σκάρφεια – Ράχες).

Τέλος, η διάρκεια της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού είναι για 35 έτη.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές