Γ. Γεραπετρίτης: Το χριστουγεννιάτικο… όραμα του “εγκέφαλου” του επιτελικού κράτους

Δημήτρης Δοντάς

27 Δεκεμβρίου 2021, 7:50 πμ
Share

Ο Αρμαγεδδών με την μετάλλαξη «Όμικρον» που απειλεί να φέρει τα πάνω κάτω, η κοινωνία που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ αφού μετά τις τρομακτικές αυξήσεις των τιμών –αλλά κι αυτές που έρχονται- σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα, οι 20.000 και πλέον νεκροί από την πανδημία και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, η δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και τα επερχόμενα μνημόνια, φέρεται να έχουν πυροδοτήσει σενάρια στο Μαξίμου που… κινούνται στην λογική, «στρίβειν δια νέας συγκυβέρνησης».

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησε ορθάνοικτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο γράφοντας:

«Εκλογές, άλλωστε, δεν είχαμε ούτε το 2011, όταν η παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Μία τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να έχει και τις ευλογίες των χορηγών του Κ. Μητσοτάκη, καθώς πλέον διαπιστώνουν ότι ο άνθρωπος που τοποθέτησαν πρωθυπουργό δεν… τραβάει και ελλοχεύει ο κίνδυνος να «οδηγηθεί» η Ελλάδα σε εκλογές, πριν ξεκοκαλίσουν μέχρι και το τελευταίο σεντ, τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 40 δισ. που πήρε η χώρα από την Ε.Ε. λόγω κορονοϊού.

Έτσι, οι βολές από την «Καθημερινή» και την ναυαρχίδα του Μητσοτάκη, «Τα Νέα» το τελευταίο διάστημα κατά της κυβέρνησης, ενδεχομένως να οφείλονται σε ένα σενάριο μερικής αποδόμησης του κυβερνητικού σχήματος και δημιουργίας κλίματος, στην κοινή γνώμη, για κυβέρνηση συνεργασίας.

Επίσης, ίσως οι χορηγοί του κ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι ένα «διάλειμμα» με υπηρεσιακή συγκυβέρνηση, με την επίκληση εθνικής ανάγκης τον βγάζει από το κάδρο αλλά τον κρατά στο φόντο. Οι συσχετισμοί στη Βουλή το επιτρέπουν, απλά η τριάδα Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ., ΛΑ.Ο.Σ. θα αλλάξει σε Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ., Ελληνική Λύση και με 189 βουλευτές, παρακαλώ, στη διάθεσή της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο μεταξύ κάποιων υποψιασμένων στελεχών της Ν.Δ., όσο και μεταξύ εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο της συγκυβέρνησης είναι κάτι το οποίο μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν αντιμετωπίζουν, καθώς θεωρούν ότι η θέση του κ. Γεραπετρίτη δεν εκφράζει τον ίδιο, αλλά τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω του.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές