Στο γνώριμο μοτίβο…εκτός απροόπτου

Μαρίζα Θεοτοκάτου

15 Νοεμβρίου 2013, 8:24 πμ
Share

Στο ίδιο…μοτίβο με τις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δηλαδή με σχετικά περιορισμένες συναλλαγές – κάτω των 100 εκατ. ευρώ – και με μικτά πρόσημα στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ανάλογα με την ειδησεογραφία. 

Γράφει: Μάκης Αποστόλου

Εκτός βέβαια και αν υπάρξει κάποια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στα φλέγοντα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας – και αναφερόμαστε στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα – που είναι δυνατή να προκαλέσει μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η συμπεριφορά των μετοχών με… βάρος στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για πωλήσεις κάτω από τα επίπεδα των 1.130 μονάδων, ενώ ακόμη και στο ενδεχόμενο κάποιου αρνητικού νέου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα βρει ισχυρότατη αντίσταση πέριξ των 1.080 μονάδων.

Αντίθετα η πλειοψηφία ποντάρει σε νέα υψηλά έτους μέχρι να κλείσει η χρονιά, με το τελευταίο…ράλι να το προσδιορίζουν εντός του ερχόμενου μήνα. Είναι χαρακτηριστικές οι εκτιμήσεις του Dromeus Capital ότι το Χ.Α. δεν έχει διανύσει παρά μόνο το μισό του ανοδικού του κύκλου. 

Ωστόσο γενικά θα πρέπει να «κρατάμε μικρό καλάθι», καθώς το συγκεκριμένο fund – όπως άλλωστε και τα περισσότερα hedge funds – έχουν τοποθετηθεί στην αγορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και κάποια στιγμή θα θελήσουν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους αποκομίζοντας τεράστιες υπεραξίες.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές