Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και δεν είναι άλλα από το κανονιστικό πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμόσουν από τον Ιανουάριο 2014, σε ότι έχει να κάνει με την εμπορική πολιτική, την είσπραξη ασφαλίστρων αλλά και την προστασία των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκαν με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο, τον υποδιοικητή κ. Γιάννη Παπαδάκη, τον διευθυντή εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης κ. Σπύρο Ζάρκο και αρμόδια στελέχη της κεντρικής τράπεζας και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και επίκαιρα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς.
Ειδικότερα, η συνάντηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Omnibus II, η οποία ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την εφαρμογή του Solvency II, και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη μετάβασης σε αυτό (ημερομηνία ενσωμάτωσης 31 Μαρτίου 2015).
Εν από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν και της απόδοσης των ασφαλίστρων εντός 7 ημερών, από τους διαμεσολαβητές στις εταιρείες.
Όπως είναι γνωστό οι ενώσεις των διαμεσολαβητών ζητούν ένα μεταβατικό διάστημα, για την εφαρμογή των πράξεων Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου οι διαμεσολαβούντες να τακτοποιήσουν τα παλιά τους υπόλοιπα, τα οποία και με τη σύμφωνη γνώμη των ασφαλιστικών εταιριών έχουν διαμορφωθεί.
Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα που αφορά την προείσπραξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, το οποίο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον καταναλωτή κυρίως μέσω των εναλλακτικών δικτύων, καθώς ο πελάτης πρώτα θα πληρώνει και μετά θα διαβάζει την ασφαλιστική του σύμβαση.
Οι δύο πλευρές θα έχουν και συναντηθούν εκ νέου, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται -εκτός από την εναρμόνιση τους με το νέο κανονιστικό πλαίσιο- να αναλάβουν και μεγάλο κομμάτι που αφορά τη σύνταξη και την υγεία των Ελλήνων πολιτών.
Με στόχο λοιπόν τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος των ασφαλισμένων και της κοινωνίας, οι κ.κ. Προβόπουλος και Σαρρηγεωργίου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς.




































