Tο θέμα του περιορισμού του προγράμματος αγορών ομολόγων αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart.
“Περιμένω ότι η Fed θα συζητήσει το θέμα της μείωσης του προγράμματος στις επόμενες συναντήσεις”, δήλωσε προσθέτοντας ότι “αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι τον Δεκέμβριο”.
Η απόφαση [για περιορισμό των αγορών από το υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ.] θα γίνει “όταν η οικονομία είναι έτοιμη και η αγορά προετοιμασμένη”, δήλωσε.
Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε παράλληλα ότι ο ίδιος βλέπει “ενίσχυση της ανάπτυξης το 2014”.
Επισήμανε ακόμη ότι ο ίδιος δεν βλέπει την κεντρική τράπεζα να βρίσκεται “σε ζώνη κινδύνου” λόγω του αυξανόμενου μεγέθους του ισολογισμού της, ενώ εκτίμησε ότι η έξοδος από την ποσοτική χαλάρωση θα “είναι διαχειρίσιμη όταν έρθει η ώρα”.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι “όσο μεγαλώνει ο ισολογισμός της Fed, τόσο περισσότερο θα αντιμετωπίζουμε άγνωστους παράγοντες για το οικονομικό μέλλον της χώρας”.






































