Καϊλή: Προσφεύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. κατά της άρσης ασυλίας της

Αίθουσα Σύνταξης

24 Φεβρουαρίου 2023, 11:02 πμ
Share

Προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσου του δικηγόρου Σπύρου Παππά η Εύα Καϊλή, με αίτημα να μη γίνει δεκτό από το Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως για άρση της ασυλίας της.

Πρόκειται για μία υπόθεση που δεν συνδέεται με το Qatargate, αλλά για ερευνώμενες ανακριβείς καταγραφές σχετικά με τις παρουσίες και τα επιδόματα των βοηθών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφυγή που κατατέθηκε από τον Σπύρο Παππά, υποστηρίζεται ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της αυτόφωρης σύλληψης και του κινδύνου παρεμπόδισης των ερευνών, διότι οι εν λόγω παρατυπίες αφορούσαν παρελθόντα έτη.

Η πλευρά Καϊλή υποστηρίζει ότι στην περίπτωση που κριθεί ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο δεν θα μπορεί να γίνει επίκληση των αποδεικτικών στοιχείων που συνελέγησαν κατά παραβίαση της ασυλίας, γιατί η συλλογή τους είναι παράνομη.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, φέρεται να μην είχε αντίρρηση για την άρση της ασυλίας της, ωστόσο εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός πως η Γενική Εισαγγελέας υπέβαλε το αίτημα της μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Κατάρ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να αρθεί η ασυλία.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές