Πειθαρχικό έλεγχο αντιμετωπίζουν περίπου 15 δικηγόροι στην Ελλάδα, οι οποίοι εμφανίζονται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές για να αναλύσουν ή να σχολιάσουν δύο σοβαρές υποθέσεις. Η πρώτη υπόθεση αφορά στον αστυνομικό που εργαζόταν στη Βουλή και κατηγορείται για την κακοποίηση των παιδιών του. Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην 24χρονη από την Αμαλιάδα η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις με νεκρά βρέφη στην Ηλεία και «λευκούς» γάμους με αλλοδαπούς.
«Έχουν επιδοθεί κλήσεις από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να παραστούν και να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που αφορά κάποιους συναδέλφους. Η έρευνα επικεντρώνεται σε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι βγαίνουν στην τηλεόραση και παρουσιάζουν υποθέσεις που είτε οι ίδιοι χειρίζονται, παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης που δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, είτε δεν είναι διάδικοι στην υπόθεση και παρεμβαίνουν δημόσια με σχόλια σε εκκρεμείς υποθέσεις, ουσιαστικά δημιουργώντας μια τηλεοπτική “δίκη”» δηλώνει στην One Voice ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ, αρκετές φορές πέραν των σχολίων και των προσωπικών τους απόψεων, προβαίνουν επίσης σε έμμεσες νομικές συμβουλές. Επιπλέον, εκφράζουν και προβλέψεις σχετικά με πιθανές ποινές για άτομα που εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα υπάρξουν καταδίκες.




































