Ελλάκτωρ: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 94,44% της Ηλεκτωρ

Αίθουσα Σύνταξης

28 Ιανουαρίου 2025, 6:04 μμ
Share

Η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.

Συγκεκριμένα:

Σε συνέχεια της από 03.07.2024 συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών κυριότητας της Εταιρείας στην ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, στην κυπριακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «MANETIAL LIMITED», 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ ΔΥΙΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (η «Συναλλαγή»), η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπΆ αριθμ. 874/2025 απόφασή της, ενέκρινε στις 20.01.2025 ομόφωνα την εν λόγω Συναλλαγή.

Κατόπιν τούτου, στις 28.01.2025 ολοκληρώθηκε η Συναλλαγή (financial closing) πώλησης 185.793 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., κυριότητος της Εταιρείας, προς την MANETIAL LIMITED, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 94,44% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της 28ης Ιανουαρίου 2025 και κατόπιν σχετικής εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η απόκτηση μέσω της θυγατρικής εταιρείας MANETIAL LIMITED των 185.793 ονομαστικών μετοχών εκδόσεως ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., που αντιστοιχούν στο 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, κυριότητος ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ολοκληρώθηκε.

Η συναλλαγή και η μεταβίβαση της κυριότητος των παραπάνω μετοχών πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου 2025.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές