Η ιστορία της Coca Cola Τρία Έψιλον που απασχολεί τα social media και όχι τα τηλεοπτικά και εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, είναι μία μικρογραφία του success story του ίδιου του πρωθυπουργού.
Την ώρα που η εταιρεία κλείνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα, διαφημίζει από τηλεοράσεως πως μένει στην Ελλάδα, υπονοώντας μάλλον την φορολογία που υποχρεούται να αποδίδει, αποκρύπτοντας ακόμη και πως πριν από περίπου δύο χρόνια μετέφερε την έδρα της εταιρείας στην Ελβετία.
Οι εργαζόμενοι, εδώ και 310 ημέρες ζητούν αλληλεγγύη στον αγώνα τους για άνοιγμα των εργοστασίων της εταιρείας και αλλαγή των σχεδίων για μεταφορά τους σε χώρες όπως η Βουλγαρία. Παράλληλα, το εμπάργκο και η απεργία τους δεν έχουν συγκινήσει ούτε ένα από τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας.
Την πραγματικότητα πολλοί εμίσησαν. Την διαφήμιση ουδείς, κι έτσι οι “δημοσιογράφοι” των κυριάρχων ελληνικών μέσων ενημέρωσης δεν διστάζουν να αποσιωπήσουν ακόμα μία είδηση. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι η πρώτη, και ούτε η τελευταία.
Ωστόσο, στην περίπτωση της Κόκα Κόλα, η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ δεν είναι η μόνη είδηση.
Στην Coca Cola 3E φαίνεται δεν αρκεί η επιβολή σιωπητηρίου σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες και η αντιστροφή της αλήθειας που επιχειρείται. Πλέον στοχεύουν και στην ελευθερία της πληροφορίας στο διαδίκτυο.
Η εταιρεία με προσφυγή της στα δικαστήρια απαιτεί την απαγόρευση κάθε ανάρτησης για τις δράσεις και το μποϊκοτάζ των απεργών σε social media και ιστότοπους.
Συγκεκριμένα, ζητά «να παύσουν την ανάρτηση και αναπαραγωγή στις ιστοσελίδες http:el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia, www.elastithesitous.gr και http://chronico-apergias.blogspot.gr ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες δυσφημιστικών μηνυμάτων με περιεχόμενο αντίστοιχο με τα ανωτέρω και να διαγράψουν τις πιο πάνω αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες αυτές».
Ο αγώνας των εργαζομένων της Coca Cola έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αγώνων εργαζομένων της χώρας που δίνουν μάχη για τη διατήρηση της εργασίας τους και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Από την άλλη, ο “αγώνας” της εταιρείας απέναντι στην ίδια την ελεύθερη κυκλοφορία της είδησης και της πληροφορίας αποδεικνύει τους στόχους που βάζουν όσοι οραματίζονται την επιχειρηματική επιτυχία στη Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά.
Απόκρυψη της αλήθειας, παραχάραξη της πραγματικότητας και “προσωρινές διατάξεις” που θα προστατεύουν τον “επενδυτή” από τις αντιδράσεις του καταναλωτικού κοινού.
Οι εργαζόμενοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και η λογική αντίδραση της κοινωνίας, αλλά και της ίδιας της αγοράς, απέναντι στην αδικία και τον εμπαιγμό θα πρέπει να είναι μία.
Η υποστήριξη του εμπάργκο των εργαζομένων στα προϊόντα της 3E αποτελεί μονόδρομο.




































