Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα τον Λευκό Οίκο, σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χθες νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να προειδοποίησε ότι η αποστολή πυραύλων Tomahawk στο Κίεβο θα μπορούσε να βλάψει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη συνομιλία «παραγωγική», ενώ ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί με τον Πούτιν στη Βουδαπέστη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Παρά τις εκκλήσεις του Ζελένσκι, ο Τραμπ εμφανίζεται επιφυλακτικός για την παράδοση οπλισμού, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να μειώσουν τα δικά τους αποθέματα». Η στάση αυτή προκαλεί ανησυχία στο Κίεβο, που βλέπει τη νέα προσέγγιση Ουάσινγκτον – Μόσχας με σκεπτικισμό.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Βλαντιμίρ Πούτιν - Βολοντίμιρ Ζελένσκι - ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ - Ουκρανία - Ρωσία





































