Οι κυριακάτικες αποκαλύψεις μας άφησαν άφωνους τους πάντες.
Την αγορά με τον ερασιτεχνισμό και την αλαζονεία της Τράπεζας Πειραιώς. Τον ίδιο τον κύριο Μεγάλου ο οποίος, όπως πάντα, κρύβεται από τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις της One Voice και της “Μαύρης Λίστας”. Τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Η ουσία είναι μια. Το ρεπορτάζ της Κυριακής είναι 100% ορθό και όποιος ετοποθετείτο δημοσίως θα το επιβεβαίωνε.
Πάμε να το ενημερωθούμε. Όσοι δεν το διαβάσαμε την Κυριακή στην εφημερίδα μας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας
“Έχασε την μητέρα των μαχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Τράπεζας Πειραιώς από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για το City Link, αλλά, ο Χρήστος Μεγάλου συνεχίζει τα καουμπόηλικια του. Μόνο που την δική του αλαζονεία δεν θα την πληρώσει αποκλειστικώς η τράπεζα. Από τους χειρισμούς του κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η Αττικά Πολυκαταστήματα και οι επενδύσεις εκατομμυρίων της μητρικής της Ideal Holdings.
Με την υπ’ αριθμόν 1380/10-08-2025 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας επιστρέφει το 2027 στο ΜΤΣ την Στοά Σπυρομήλιου, ευρύτερα γνωστή στο καταναλωτικό κοινό ως City Link, δηλαδή το οικοδομικό τετράγωνο Πανεπιστημίου – Σταδίου – Βουκουρεστίου – Αμερικής. Η εταιρεία PICAR, θυγατρική της Πειραιώς και διαχειριστής του Μεγάρου, προσέφυγε στο ΣτΕ διεκδικώντας την παράταση της σύμβασης του 2003 με το ΜΤΣ. Το ανώτατο δικαστήριο του οποίου, οι αποφάσεις δεν εφεσιβάλλονται σε άλλο δικαστικό βαθμό, απέρριψε την αίτηση της PICAR δίνοντας το δικαίωμα στο ΜΤΣ να προκηρύξει νέο διαγωνισμό μίσθωσης του ακινήτου. Η PICAR επιχείρησε δια της πλαγίας οδού, με ένα άκυρο ιδιωτικό συμφωνητικό, να κρατήσει το Μέγαρο έως το 2052. Αλλά, έσπασε τα μούτρα της και τελικώς σε έναν χρόνο αποχωρεί από το City Link.
Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές (ΜΤΣ και Πειραιώς) ξεκίνησε ουσιαστικά το 2022. Όταν ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εξέδωσε υπουργική απόφαση με την οποία δεν ενέκρινε την παράταση της μίσθωσης. Από εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ, “το ιδιωτικό συμφωνητικό του 2003 δεν μπορούσε να παράγει αποτελέσματα” . “Επομένως, η διάρκεια της μίσθωσης παραμένει ως είχε οριστεί στην αρχική σύμβαση και λήγει το 2027”.
Συνεπώς, η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού υποχρεούται να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό αξιοποίησης του ακινήτου προς όφελος των μερισματούχων (στρατός Ξηράς και Ελληνική Αστυνομία) . Η “Μαύρη Λίστα” επικοινώνησε για το θέμα με τον γενικό διευθυντή του ΜΤΣ ο οποίος, μετά την έκδοση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποίησε σχετική ανάρτηση στα social media για την απόφαση αυτή και τα σχέδια του Ταμείου. Αρχικώς, αιφνιδιάστηκε εν συνεχεία ανασκουμπώθηκε και απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική τοποθέτηση για το ζήτημα παραπέμποντας μας στο γραφείο τύπου του ΓΕΣ”.
Στον αέρα η Attica
Στον αέρα, συνεπώς, βρίσκεται η Attica Πολυκαταστήματα η οποία αξιοποιεί σήμερα το 60% του City Link, όπως και όλες οι άλλες εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό, εξ αιτίας των απίστευτα ερασιτεχνικών χειρισμών του Μεγάλου και των σφαλμάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Κινδυνεύει να ανατιναχτεί η μεγαλύτερη επένδυση της Ideal Holdings, της μητρικής της Attica και εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι εταιρείες αυτές έχουν υπογράψει σύμβαση με την PICAR. Φαίνεται, ότι διέπραξαν το λάθος να εμπιστευτούν την διοίκηση της και κινδυνεύουν πλέον να εμπλακούν σε μια υπόθεση η οποία θα τις ματώσει. Μιας και είναι βέβαιον ότι θα σπεύσει ο ανταγωνισμός τους να αξιοποιήσει την ευκαιρία του επερχόμενου διαγωνισμού για το σημαντικότερο εμπορικό φιλέτο της πρωτεύουσας.
Το περιθώριο κέρδους της Attica είναι πράγματι υψηλότατο φτάνοντας στο 12%. Για την επόμενη τριετία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων. Με βασικούς οικονομικούς στόχους οι πωλήσεις να ανέβουν στα 300 εκατομμύρια ευρώ το 2028, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 36 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη στα 28 εκατομμύρια.
Αυτοί οι στόχοι, εξυπακούεται, ότι… πάνε περίπατο χωρίς την Στοά Σπυρομήλιου.
Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Σύμβαση μέχρι το 2042
Η “Μαύρη Λίστα” επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Ideal.
Με χαρακτηριστική ηρεμία, αν και, όπως παραδέχτηκε, από την επικοινωνία μας έμαθε το θέμα, απάντησε κατηγορηματικώς, ότι: “Εμείς έχουμε υπογεγραμμένη σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς έως το 2042 και η σύμβαση αυτή είναι αναρτημένη από την πρώτη στιγμή στο ΓΕΜΗ”. Άρα για την εταιρεία, που διαθέτει το 60% του City Link, δεν υφίσταται θέμα μας είπε επίσης λέγοντας ακόμα ότι το όποιο πρόβλημα αφορά Πειραιώς και ΜΤΣ.
Είναι, ωστόσο, απορίας άξιο, πώς το 2024 η Αττικά Πολυκαταστήματα άσκησε το συμβατικό της δικαίωμα για μονομερή παράταση της μίσθωσης του χώρου της στο City Link, ενώ ο Υπουργός Άμυνας δεν υπέγραψε την παράταση της σύμβασης με την PICAR έως το 2052. Που βασίστηκε και το έκανε αυτό;
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Attica - City Link - Tράπεζα Πειραιώς - Λάμπρος Παπακωνσταντίνου - Μεγάλου






































