Σήμερα (12/2) διεξάγεται στις Βρυξέλλες το 50ό τακτικό συνέδριο της UEFA, στο Brussels Expo Hall 3, από τις 11:00 έως τις 13:30 (ώρα Ελλάδας), λίγες ώρες πριν από την κλήρωση του UEFA Nations League 2026/27 που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.
Το συνέδριο αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς παραμένει ανοιχτό το ερώτημα για το μέλλον του Αλεξάντερ Τσέφεριν στην προεδρία της UEFA. Ο Σλοβένος έχει αφήσει από το 2024 υπαινιγμούς ότι η θητεία του βαίνει προς ολοκλήρωση, με ορίζοντα το 2027, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά θα αποχωρήσει ή αν θα επιδιώξει να παραμείνει.
Η εναρκτήρια ομιλία του, αλλά και η συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, θεωρούνται τα σημεία όπου μπορεί να δοθούν πιο σαφείς απαντήσεις για το αν η UEFA μπαίνει σε περίοδο διαδοχής.
Παράλληλα, στο συνέδριο παρουσιάζεται και ο οικονομικός απολογισμός, με την UEFA να εμφανίζει ισχυρά μεγέθη: έσοδα 5,052 δισ. ευρώ, έξοδα 4,682 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και στήριξη 70 εκατ. ευρώ προς τις ομοσπονδίες.





































