Μειωμένη κατά 17% ήταν η ζήτηση για χρυσό σε παγκόσμιο επίπεδο εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. Μειωμένη κατά 17% ήταν η ζήτηση για χρυσό σε παγκόσμιο επίπεδο εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Η παγκόσμια ζήτηση χρυσού το συγκεκριμένο τρίμηνο ανήλθε σε 919,8 μετρικούς τόνους έναντι 1.107 τόνων στο ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Βασικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή ήταν η χαμηλότερη ζήτηση στα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs), σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων του Συμβουλίου, Μάρκους Γκρουμπ.
Ο ίδιος επεσήμανε πως sε γενικές γραμμές το τρίμηνο δεν ήταν κακό, καθώς σε άλλους τομείς εκτός των ETFs, η ζήτηση σημείωσε άνοδο.
Ως προς την αξία του πολύτιμου μετάλλου, η ζήτηση συνέχισε την αυξητική πορεία της σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 5% στο ίδιο τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκε σε 44,5 δισ. δολ έναντι περίπου 42,6 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Real Profits - ζήτηση - χρυσός





































