Περισσότερο χρόνο για την οριστικοποίηση της στρατηγικής στον τομέα bancassurance ζήτησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.
Για το 2025, η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη περίπου 1,3 δισ. ευρώ, με απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) στο 15,5%, ξεπερνώντας τους στόχους που είχαν τεθεί.
Παράλληλα, προωθείται πολιτική ενισχυμένων διανομών προς τους μετόχους, με συνολική ανταμοιβή 60% των κερδών, μέσω μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών, ενώ εξετάζεται νέο πρόγραμμα buyback το 2026.
Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι η ισχυρή κεφαλαιακή βάση θα αξιοποιηθεί κυρίως για πιθανές εξαγορές, διατηρώντας παράλληλα ευελιξία για υψηλότερες αποδόσεις στους επενδυτές.






































