Παύλος Πολάκης: Η «κουζίνα» που πήρε πτυχίο ο Λαζαρίδης και έγινε υπουργός

Αίθουσα Σύνταξης

9 Απριλίου 2026, 8:25 μμ
Share

Ο Παύλος Πολάκης, μετά το πρόσφατο «αλαλούμ» για τις σπουδές του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακάριου Λαζαρίδη, επισκέφθηκε τους χώρους του υποτιθέμενου College of Southeastern Europe. Και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, για να μην πούμε εξευτελιστική. Μια εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, με τα παράθυρα σφραγισμένα και ξεθωριασμένες τις επιγραφές του ιδρύματος, που μάλλον δεν θυμίζει καν πανεπιστήμιο.

Όπως σχολίασε ο ίδιος ο Πολάκης: «Σε αυτή την κουζίνα πήρε πτυχίο ο Λαζαρίδης». Και συνέχισε, σαρκαστικά και καταγγελτικά: «Ήρθα λοιπόν, κοιτάξτε εδώ, σε αυτό εδώ το κτήριο σπούδασε και πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας… Αυτή εδώ η κουζίνα ήταν ένα εργαστήρι ελευθέρων σπουδών… Σε αυτό το πράγμα και καλά πήρε πτυχίο ο Λαζαρίδης και τολμάει και γράφει ότι σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία».

Όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζε αγράμματο, κάτι γνώριζε. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί άβουλα, ενώ ένας άνθρωπος με «πτυχίο από αυτή την κουζίνα» διορίζεται υφυπουργός και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Μακάριος Λαζαρίδης δεν εκπροσωπεί μόνον το προσωπικό του προφίλ, αλλά και την αδιαφορία και τις ελλείψεις της πολιτικής μας τάξης, που δίνει αξία σε τίτλους χωρίς ουσία και αφήνει την αξιοπρέπεια της δημόσιας θέσης να γίνεται αντικείμενο κακοπαιγμένου θεάτρου.

Η «κουζίνα» έγινε υπουργείο και η Ελλάδα πληρώνει το τίμημα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές