Νέα ουκρανική επίθεση με drones στην Αγία Πετρούπολη

Αίθουσα Σύνταξης

3 Ιουνίου 2026, 12:46 μμ
Share

Στόχους στην Αγία Πετρούπολη έπληξαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα ξημερώματα, προκαλώντας ζημιές σε ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε παράλληλα με την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της πόλης, ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα για τη Ρωσία. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν θύματα, ενώ τα συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν για την αναχαίτιση δεκάδων drones.

Το Κίεβο υποστήριξε ότι στόχος των πληγμάτων ήταν υποδομές που σχετίζονται με τον ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας, συνεχίζοντας τη στρατηγική επιθέσεων σε κρίσιμες εγκαταστάσεις μακριά από τη γραμμή του μετώπου. Οι εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν συνεχώς πλήγματα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές