fbpx

Άγγελος Συρίγος: Ανακάλυψε το κενό Μπογδάνου στη Ν.Δ.

0 182

Πέρα από μια υπέροχη ευκαιρία ώστε να ξεχαστεί το «αυτογκόλ» Βερναρδάκη, να «τσιτώσει» ο Τσίπρας και κάνει μια από τις καλύτερες ομιλίες του τα τελευταία χρόνια και να έρθουν κοντά τα προοδευτικά κόμματα έστω και «από σπόντα», η ανιστόρητη παρεκτροπή του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Άγγελου Συρίγου μέσα στη βουλή κρύβει κάτι βαθύτερο, πιο οργανωμένο και στοχευμένο, που ξεπερνά τις επιδίωξεις και τα μικροπολιτικά παιχνίδια ενός βουλευτή της Α’ Αθήνας.

Η αναφορά στον «μύθο» του Πολυτεχνείου, η αμφισβήτηση της αντίστασης της νεολαίας και ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού στη χούντα των Συνταγματαρχών και η μεταφορά προς εμπέδωση μιας θεωρίας, που τελικά έχει «ποτίσει» τη δεξιά ακαδημαϊκή ελίτ, ότι «η Δικτατορία έπεσε απ’ έξω, αποκάλυψαν το πολιτικό ποιόν του διεθνολόγου.

Για πολλούς, ο κ. Συρίγος που είχε δεχθεί άνανδρη επίθεση το 2017 έξω από το Πάντειο και είχε πέσει θύμα απαράδεκτου bullying καθώς κυκλοφορούσαν αφίσες με τη φωτογραφία του και τον χαρακτηρισμό «φασίστας», διεκδικεί με αξιώσεις τους ψηφοφόρους του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Α’ Αθήνας, ψήφους που κινούνται στο σκληρό κομμάτι της Δεξιάς και έχουν μείνει «ορφανές» μετά την «έξωση» Μπογδάνου από τη Ν.Δ. Λογικό το σκεπτικό του καθηγητή, που ανεδείχθη πέμπτος στις βουλευτικές εκλογές του 2019, κάτω από τον Ν. Κακλαμάνη και προσπερνώντας Μπογδάνο και Πιπιλή. Στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει τέσσερις βουλευτές και για να «κερδίσει» τον μετριοπαθή κεντροδεξιό Κακλαμάνη χρειάζεται τους ακροδεξιούς που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και «ψάχνουν» υποψήφιο να στηρίξουν.

Ωστόσο, αν το πρόβλημα περιοριζόταν εκεί θα ήταν μικρό ως ανύπαρκτο. Το πρόβλημα μεγαλώνει και γίνεται σοβαρό από τη στιγμή που για τη διολίσθηση Συρίγου δεν άνοιξε ρουθούνι. Ή, για να πούμε τα πράγματα όπως προκύπτουν από το ρεπορτάζ, εκφράστηκε θυμός και εκνευρισμός σε ένα μεγάλο κομμάτι των γαλάζιων βουλευτών, όμως από Μαξίμου «όλα ΟΚ». Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον υφυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, που μόνο «εύσημα» δεν του έδωσε! Με όλα αυτά καλύπτεται πλήρως τόσο η επίθεση Τσίπρα όσο και η αποστροφή Φϊλη πως ο κ. Συρίγος «έντυσε με θεωρητικό μανδύα τη μόνιμη δυσανεξία και αποστροφή μεγάλου τμήματος της Δεξιάς προς τη Δημοκρατική Μεταπολίτευση».

Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή, που «χωράνε» εκσυγχρονιστές και πρώην κομμουνιστές, βρίσκουν «στέγη» και αρνητές του Πολυτεχνείου. Και κάποια μερίδα των ψηφοφόρων της πρέπει να αναρωτηθεί επιτέλους τι σχέση έχει το κόμμα που ψηφίζουν σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σε δύσκολους καιρούς νομιμοποίησε το ΚΚΕ, δεν αμφισβήτησε ποτέ τη θυσία του Πολυτεχνείου και σεβάστηκε την Αριστερά, όπως τον σεβάστηκε και εκείνη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συλλογή υπογραφών από «προσωπικότητες της Αριστεράς» υπέρ του και σε βάρος του «δικού τους» Ανδρέα Παπανδρέου, όταν εκείνος τον «άδειασε» το 1985 για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Βλέπετε, ο Καραμανλής δεν έλεγε πως «τα φέρετρα του Πολυτεχνείου είχαν μέσα πέτρες»…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More