Αισιόδοξος για τη μετέπειτα πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε δηλώσεις τους στον Status, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που θα κρατήσει λίγο και πως είναι λιγότερο επικίνδυνη από τις προηγούμενες παραλλαγές, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται επαρκώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχουμε στη χώρα 350.000 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και κινδυνεύουν να νοσηλευτούν αν νοσήσουν. «Αυτούς καθημερινά τους παρακαλάμε να κάνουν το εμβόλιο», υπογράμμισε.

«Τώρα πρέπει η ελληνική κοινωνία να αποφασίσει αν θα κλειδαμπαρωθεί με κοινωνικό – οικονομικό κόστος για να αποφύγουμε να νοσήσουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν και να μην επιβαρυνθεί το Σύστημα Υγείας», τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή εισηγήθηκε τα μέτρα να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου μετά από συζήτηση που έγινε.

«Είναι ο κατάλληλος χρόνος να ληφθούν τα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως άλλες χώρες στην Ευρώπη κλείνουν γιατί είναι τρεις εβδομάδες μπροστά στην πορεία της πανδημίας».

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι «virus free» χρονιά και πως δεν θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. «Θα φάμε λαγάνα με ηρεμία», κατέληξε.